Warmtepompen

Warmtepompen duurzame technieken Walhout

Van plan tot uitvoering

We moeten van het gas af, en dat kan met een warmtepomp! De aanschaf van een warmtepomp is een flinke investering waarbij u zich goed wilt laten informeren. Ons advies is altijd toegespitst op uw unieke situatie.

Wilt u graag een warmtepomp laten installeren, dan komen wij graag bij u langs voor een adviesgesprek. Samen onderzoeken we of het technisch mogelijk is een warmtepomp te realiseren. We gaan de beste mogelijkheden voor uw huis na en houden daarbij rekening met uw budget.

Na het adviesgesprek stellen wij een offerte voor u op. Bent u hiermee akkoord, dan gaan wij voor u aan de slag met de installatie. Voor de uitvoering werken we samen met erkende installateurs. Zo bent u verzekerd van een gedegen installatie waar u lang plezier van heeft!

Mogelijkheden

Woont u in een huis dat na 2010 gebouwd is? Dan is een warmtepomp vaak goed te realiseren. Bij voorkeur is de woning al voorzien van vloerverwarming, eventueel in combinatie met radiatoren die ook bij lage temperaturen voldoende vermogen leveren (LTV-radiatoren). Het beste systeem voor nieuwere woningen is een warmte-koudeopslagsysteem (WKO). Bij de aanleg van dit systeem worden bronnen in de grond geboord die de warmte en kou opslaan. In de winter gebruikt u de warme bron en in de zomer de koele bron. Dit systeem is geluidloos, onzichtbaar en heeft een constant rendement.

Als u een oudere woning heeft, bekijken we samen wat er in uw situatie mogelijk is. Soms is het installeren van een warmtepomp niet wenselijk, bijvoorbeeld omdat de isolatie van de woning niet voldoet. In dit geval is een hybride warmtepomp vaak een goed alternatief. Daarbij blijft de bestaande CV-ketel in huis hangen en werkt deze samen met de warmtepomp. De CV-ketel springt bij als het nodig is, bijvoorbeeld in koude wintermaanden, terwijl u toch zo veel mogelijk gas bespaart. Hoe dit systeem precies werkt, leggen we u graag uit in een persoonlijk gesprek.

Woont u in een nieuwbouwhuis of gaat u uw huis grondig verbouwen, dan kunnen we een bodemwarmtepomp voor u installeren. Ook zijn er systemen mogelijk waarin gebruik wordt gemaakt van een waterbuffer in de kruipruimte van uw woning, eventueel in combinatie met regenwaterbuffering.

In het adviesgesprek onderzoeken we samen met u de beste mogelijkheden voor uw huis, waarbij we rekening houden met uw budget.

 

Installatie

De warmtepomp wordt aangelegd en geïnstalleerd door erkende installateurs. We zijn een kleinschalig bedrijf werkzaam in Zeeland en Zuid-Holland, daardoor zijn de lijntjes tussen de adviseur, installateur en u als klant kort. Bij de installatie van de warmtepomp houden we naast de technische aspecten ook rekening met de esthetische kant. Zo zorgen we ervoor dat de pomp geen storend element is in uw woning of tuin. Daarnaast inventariseren we wat er mogelijk is in de omgeving. Een luchtwaterpomp maakt bijvoorbeeld geluid. Dit soort pompen passen we dan ook alleen toe als dat geen hinder geeft.

Vrijblijvend advies

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend advies. Samen bekijken we de mogelijkheden voor een warmtepomp voor uw woning, wensen en budget. 

Deze website maakt gebruik van cookies